• Kaatokiipeily

    Kaatokiipeilyssä oksat karsitaan ennen kaatoa osissa.

  • Kaatokiipeily

    Oksat karsitaan latvaan saakka.

  • Kaatokiipeily

    Pätkityt osat tiputetaan alas.

PIHAPUIDEN KAATAMINEN

Kasvaako pihassasi ongelmapuu, joka tulisi kaataa?

Ongelmapuu kannattaa kaadattaa ennen kuin se on vaaraksi, tässä vaiheessa vielä säästytään vahingoilta. Puunkaadossa tärkeintä on toteuttaa kaato turvallisesti, jotta ei pääse syntymään omaisuus- tai henkilövahinkoja. Haasteellisissa kohteissa suoritan puunkaadot ensisijaisesti kiipeilytekniikkaa käyttäen, jolloin puu voidaan poistaa ahtaistakin paikoista turvallisesti ja kustannustehokkaasti. Jokainen puu on yksilönsä, joten kaadettavat puut ja ympäristö pitää nähdä ennen kuin tiedetään mitä työ tarkalleen kustantaa. Jos kaadettavia puita on paljon esim. uuden tontin raivaus, lasketaan työlle urakka tai tunti tarjous.

OTA YHTEYTTÄ, niin katsotaan miten saadaan sinun puut kaadettua. Tarjoan ilmaisen katselmus käynnin Jämsän lähistölle. Kauempana olevista kohteista pyritään tekemään kuvien perusteella suuntaa-antava tarjous, joka tarkennetaan kohteessa puut nähtyä.

Puunkaato on kotitalousvähennyskelpoista työtä. Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen suuruus on 40% ja omavastuu 100€.

SUORA PUUNKAATO

Esimerkki1: Pihassa kasvaa parikymmentä metriä korkea mänty, pihassa on puulle riittävästi tilaa kaatua.

Puunkaadon hinta alkaen 30€.

Esimerkki2: Saunan nurkalla kasvaa iso koivu, joka on kallellaan saunaan päin ja suurin osa oksista on saunan puolella. Puunkaatoon tarvitaan vaijeritaljaa ja naru joudutaan viemään korkealle kiipeämällä.

Puunkaadon hinta alkaen 50€.

KIIPEILYKAATO 

Esimerkki1: Rakennusten välissä kasvaa iso kuusi ja vieressä kulkee sähkölinja. Puu ei mahdu kaatumaan, jolloin se pitää kaataa kiipeämällä.

Kiipeilykaadossa puuhun kiivetessä karsitaan oksat ja alas tullessa pätkitään runko. Jos tilaa on riittävästi, voidaan oksat, latva ja rungon pätkät tiputtaa alas. Ahtaissa paikoissa voidaan joutua laskemaan osa oksista ja latva narulla alas.

puun tiputtaminen

Puunkaadon hinta alkaen 100€.

VAATIVA KIIPEILYKAATO

Esimerkki1: Pihassa kasvaa iso koivu, jonka oksat ovat erittäin paksuja ja joista osa on talon päällä. Puun alla kasvaa myös marjapensaita, jotka eivät saa vaurioitua.

Oksia, latvaa tai rungon pätkiä ei voi pudottaa alas, vaan ne täytyy laskea narulla alas. Puunkaato on erittäin työläs ja aikaa vievä.

Puunkaadon hinta alkaen 350€.

Palvelualueeni

sijainti jamsan puupalvelu